ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

marți, 20 mai 2014

OST*-ul SAPTAMANII (grupul k-pop SS501 in soundtracks)







Cred ca grupul k-pop* SS501 ocupa un loc aparte in miscarea Hallyu* ,atat prin atractia publicului ,dar si prin recunoasterile oficiale dovedite de nenumaratele premii primite ,rasplata talentului si originalitatii trupei.
Ei abordeaza mai multe genuri muzicale:k-pop, j-pop, dance, R&B.
Foarte interesanta mi s-a parut alegerea numelui formatiei si mai ales explicarea acestuia.Din primul moment,aspectul codat te face sa crezi ca este un moft adolescentin menit sa atraga atentia. Dar numele SS501 nu a fost ales intamplator, el are o semnificatie speciala :
_ Primul S vine de la „ S uperstar”
_Al doilea S este abrevierea cuvantului „S inger”
_Cifrele 5 , 0 , 1 , simbolizeaza „cinci membri uniti ca unul pentru totdeauna”

Numele fanclubului este T riple S (SSS) ,insemnand „sustinatorii super stelelor”

Primul album se numeste ST01ACUM
_S este de la SS501
_T este de la Triple
_impreuna cu „01ACUM” formeaza un tot cu urmatoarea semnificatie: „SS501 si Triple S uniti ca unul de acum pana in vecie”.
Cei 5 membri (KIM HYUN-JOONG , HEO YOUNG-SAENG , KIM HYUNG-JUN , PARK JUNG-MIN , KIM KYU-JONG) au lucrat in zona divertismentului inainte de a forma trupa si inainte de debut care a avut loc in anul 2005.Din 2007 incep lansari de mini-albume si albume in Japonia.In 2008 au primit discul de aur in Japonia ,fiind primii coreeni cu aceasta performanta. Anul 2009 a fost incarcat pentru ei :concerte la Seul si 15 concerte in : Japonia ,Taiwan ,Hong Kong, Thailanda ,China ,Malaezia, Singapore s.a.Apoi in 2010 continua turneul asiatic. Au fost permanent apreciati de public dar si in competitii ,primind multe premii si discuri de aur.
Cea mai originala , sau am putea spune deosebita caracteristica a acestei trupe este faptul ca desi grupul este evident omogen, cei 5 membri care il alcatuiesc sunt personalitati artistice individuale ,cu activitati de notorietate fiecare in parte.




KIM HYUN-JOONG (06.06.1986) este liderul grupului ca vocalist .El canta si la chitara,bas,pian,tobe,vioara.Este si un indragit actor („Boys over flowers” , ”Playful kiss” , ”Inspired Generation”). In anul 2011 s-a inscris la Universitatea Chungwoon (pentru managementul productiei) si in 2012 la Kongju Communication Arts (pentru a studia muzica aplicata).Turneele sale individuale au fost in Japonia , America de Sud (Brazilia,Peru). Este un cunoscut filantrop prin donatiile permanente facute institutiilor de asistenta medicala dar si pentru cei nevoiasi , pentru Crucea Rosie, pentru hrana copiilor din Fukushima(dupa cutremur) printr-o donatie secreta , si pentru victimele cutremurului din Ya,an (China).
Numeroasele premii obtinute pana in prezent alcatuiesc o lista bogata pe care o puteti consulta aici:
en.wikipedia.org/wiki/list_of_awards_and_nominations_received_by_kim_hyun-joong

HEO YOUNG-SAENG (03.10.1986) este vocalistul principal al grupului dar si actor,DJ ,model . Canta la pian, compune melodii si scrie versurile pentru ele. A studiat la University of East Seoul Performing Arts.
A sustinut concerte in Seul dar si inHong Kong ,Japonia ,si tari din America Latina (Peru ,Mexic,Ecuador),din Asia si din Europa de Sud. Din 2013 satisface serviciul militar obligatoriu.

KIM HYUNG-JUN (03.08.1987) este cel mai tanar membru al grupului SS501. In afara de cariera de cantaret el este DJ,MC,actor.Cunoaste pianul si chitara.Inscris la Universitatea Kyonggi-departamentul de Informare si Comunicare.Scrie cantece si versurile lor impreuna cu fratele sau Kibum.A avut concerte in America de Sud (Peru,Chile,Bolivia s.a).Participa la evenimente de caritate,umanitare prin donatii mai ales pentru copii si persoane cu dizabilitati fizice.Organizeaza concerte de caritate live ajutat de talentul sau la chitara.

PARK JUNG-MIN (03.04.1987)  cunoscut si cu numele de ROMEO este cantaret ,dansator,DJ, MC,actor ,model.A facut studii la Universitatea Kyonggi unde a fost presedintele consiliului elevilor.Impreuna cu Heo Young-Saeng a facut turnee in Japonia ,Europa de Sud ,America Latina (Peru,Mexic).
In 2014 in Europa(Franta-Paris ,Germania-Dortmund ,Rusia-Moscova). In afara de donatiile pentru copiii defavorizati , el s-a oferit voluntar pentru a aduna donatii si a organizat concert de caritate.

KIM KYU-JONG (24.02.1987) este cantaret, dansator, DJ ,MC,actor,model.
A studiat la Colegiul de Arte Baekje ,muzica aplicata.Impreuna cu Heo Young Saeng a facut turnee inSeul dar si in Hong Kong,Japonia ,si tari din Asia. A jucat in teatru muzical , musicaluri,drame.Face donatii pentru persoanele aflate in nevoi dar si munca de voluntariat.Este ambasador al Fundatiei Heart Heart” pentru prepararea mesei calde pentru copiii nevoiasi.
Din 2012 este inrolat pentru serviciul militar obligatoriu.

In coloana sonora din multe k-seriale intalnim ost-uri interpretate de k-pop SS501 sau individual.
Cel mai cunoscut ost este „I am stupid” din serialul „Boys over Flowers”pentru care au primit mai multe premii , printre care si „cel mai bun ost”.






Tot din coloana sonora al acestui serial fac parte si osturile „Making a lover” si in interpretarea lui Kim HyunJoong „Happiness is”.

https://youtu.be/oIU9SFg6Pwc

https://youtu.be/QEBl4Ewu5uI











Vocea remarcabila a lui Heo Young-Saeng ne aduce ost-ri deosebit de frumoase.In serialul „Miss ripley”cantecul „Find” ,in „Friend our legend” cantecul „I erase tears” si in „Love song” cantecul cu acelasi nume.

https://youtu.be/LkHMSI2B54g

https://youtu.be/veFTqZn7-MA

https://youtu.be/6_BTyZ2VFHc















De la Kim Kyu Jong avem ost-ul „Confession” din serialul „Superstar”

https://youtu.be/Ja2oLyV4tmA







In serialul „Princess Man” auzim vocea lui Park Jung-Min  in ost-ul „Missing you”






Grupul SS501 influenteaza pozitiv miscarea k-pop mai ales pentru ca ajuta alte grupuri pentru debut si pentrulansari internationale,constituind un exemplu incontestabil fiind considerat deschizator de drum in zona k-pop.

NOTA: Acest articol este conceptie personala Alecsa Namu.
Sursa date biografice si video :Wikipedia,Youtube.

* - vezi eticheta DICTIONAR








TE-AR PUTEA INTERESA:






OST-ul SAPTAMANII (grupul k-pop FTISLAND in soundtracks)

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/07/ost-ul-saptamanii-grupul-k-pop-ftisland.html











OST-ul SAPTAMANII ( grupul k-pop NOEL in soundtracks)

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/03/ost-ul-saptamanii-grupul-k-pop-noel-in.html








OST-ul SAPTAMANII (grupul k-pop LED APPLE in soundtracks)

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/03/ost-ul-saptamanii-grupul-k-pop-led_9.html




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu