ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

vineri, 28 noiembrie 2014

LEE JOON GI , FRUMUSETE VS. TALENT









De cate ori am vazut un film sau serial cu Lee Joon Gi ,am vrut sa scriu despre acest actor care are un real impact emotional asupra mea ,si cu siguranta si asupra altora.Dar niciodata nu reuseam sa gasesc coordonatele acestui sentiment. Si iata a sosit momentul.Am avut revelatia mult asteptata: ma aflu in fata unui actor care detine ,in aceeasi masura, 2 atribute esentiale pentru aceasta ,sa-i zicem , meserie : frumusete si talent. Lee Joon Gi este o persoana deosebit de frumoasa. El ofera o imagine incontestabil emblematica, clasica am putea spune,de asiatic cu parul negru , bogat,si ochii migdalati , cu o expresivitate si forma unica,un aspect inegalabil de frumusete. Ai impresia ca este un desen, o pictura , care a fost atat de bine lucrata si imbunatatita (corectata) respectand proportii si tipare , incat a iesit asa. Este talentat - are o mobilitate corporala fantastica si o mimica variata a fetei ,din care face parte si zambetul sau seducator,sexi si inteligent.
De remarcat sunt si profunzimea trairilor si firescul atitudinilor in situatii diverse.
Exista marturii ale unor persoane care au lucrat cu el in productiile cinematografice , din care se evidenteaza aprecieri pentru talentul si frumusetea sa. Producatorul filmului „The King and the Clown”(2005) a marturisit ca alegerea lui Lee Joon Gi in rolul saltimbancului a fost determinata de abilitatea cu care a facut salturile la casting care,cu siguranta,i-au subliniat potentialul artistic,pe care producatorul l-a intuit imediat.De fapt acesta a fost primul rol important , care l-a lansat definitiv ca valoare in lumea filmului.
Actrita Lee Dae Hae,cu care a jucat in „My Girl”(2005),marturiseste la incheierea filmarilor ca daca ar fi fost sa decida ea,l-ar fi ales din cei doi pe Lee Joon Gi (desi spune,si Lee Dong Wook e un actor bun).
In unele seriale cu Lee Joon Gi replicile partenerilor fac referire la frumusetea lui.In „Two weeks”(2013),in momentul de tandrete pe care-l are cu fiica sa in cort,aceasta ii mangaie fata si-i spune mamei : „ce nas frumos are tati”.La urma urmei este o mandrie pentru copii sa aibe parinti frumosi,asa ca alegerea lui Lee Joon Gi in acest rol a avut si un motiv estetic.
In „Iljimae”(2008) ,versurile cantecului din final,marcand dorul partenerei sale ,spun: „ne vom intalni de dragul zambetului tau minunat si ai ochilor tai plini de tandrete” (versurile parca au fost inspirate de infatisarea actorului).
Am vazut majoritatea filmelor si serialelor in interpretarea lui Lee Joon Gi si pe toate cele care au fost premiate pana acum. Actorul a primit insa si distinctii pentru alte activitati, in afara de cele pentru filme si seriale:
-2006 - Premiul InStyle Fashionista
-2007 - Ambasador onorific pentru Seul Hallyu* Festival
-2007 - Sistemul juridic Onorific Officer
-2009 - Ambasador onorific in turism pentru Organizatia de Turism Coreea
-2012 - Marele premiu pentru stilul Valul coreean

Lista filmelor si serialelor premiate:
-2005 - „The King and the Clown”
-2006 - „Fly,daddy,fly”

-2007 - „Time between Dog and Wolf„
-2008 - „Iljimae”
-2009 - „Hero”
-2012 - „Arang and the Magistrate”
-2013 - „Two weeks”
-2014 - „Gunman in Joseon* ”

Dupa efectuarea serviciului militar in perioada 2010-feb.2012 , a primit rolul principal in serialul „Gunman in Joseon*”(2014) care este o remarcabila realizare actoriceasca marca Lee Joon Gi.
Dar despre rolurile sale din filme si seriale intentionam o relatare a parte pentru ca ele au o relevanta deosebita pentru cariera acestui actor.

* - vezi DICTIONAR

Nota: Aceasta este o recenzie semnata Alecsa Namu.

Surse: Wikipedia,Media






TE-AR PUTEA INTERESA:




Starul LEE JOON GI in rolurile din k-seriale

LEE JOON GI - album foto

LEE JOON GI - OST-uri

STARUL LEE JOON GI in rolurile din filme

ACTORI CONSIDERATI KKONMINAM

LEE BYUNG HUN,ACTOR DE CLASA INTERNATIONAL

DOUA ROLURI MARI PENTRU UN ACTOR DE EXCEPTIE-STARUL JI CHANG WOOK

Starul LEE JOON GI inrolurile din k-seriale









Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu