ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

ACTRITA MOON CHAE WON IN JOCUL IUBIRII





Ne place sa evaluam actorii si actritele din filme si seriale in tot felul de topuri (cel mai frumos actor/actrita,cel mai bun serial,etc.) cu o nota pur personala generata de starea noastra in momentul contactului vizual.Dar foarte rar se intampla sa urmarim consideratiile oficiale obtinute de ei.Personal mi se intampla sa nu pot fi de acord uneori cu avalansa de aprecieri pentru un actor sau actrita care prin stangacii repetate sau monotonia jocului scad valoarea peliculei ,desi beneficiaza de un aspect fizic placut sau chiar remarcabil.Am putea stabili diferite categorii de actori si actrite, dupa stilul interpretativ sau aspect : frumosi,talentati ,frumosi si talentati,mobili,statici,calzi,reci,si actori care pot interpreta orice.Totul e determinat de atitudinea pe care o are actorul in orice moment al jocului artistic. Consider ca mobilitatea corporala la un actor /actrita (mimica fetei , miscarea corpului) sunt determinante pentru calitatea talentului. Cele mai cautate seriale sunt cele de dragoste ,ele dau posibilitatea actorilor/actritelor sa iasa in evidenta.
Am parcurs filmografia actritei Moon Chae Won dintr-un sentiment de mare pretuire.Aparitia ei pe ecran aduce intotdeauna emotie si satisfactie prin talentul sau care o situeaza in randul actritelor frumoase si cu o caldura aparte. Acest lucru il constatam din varietatea rolurilor sale.Cred ca ea poate juca orice rol,reusind o paleta diversificata de atitudini. In activitatea ei de actrita a fost recompensata cu distinctia de STAR la varsta de 22 de ani. Am observat de asemenea ca a obtinut premiul „CEL MAI BUN CUPLU” pentru 4 din serialele sale.Sunt cateva actrite care mai au acest premiu pentru cel putin 4 productii cinematografice ( exp. Ha Ji Won,Gong Hyo Jin,etc).

In „Painter of the Wind” (2008 SBS) actrita Moon Chae Won realizeaza un cuplu inedit cu actrita Moon Geun Young,care face aici un rol de pictor in travesti si pentru care au primit premiul „Cel mai bun cuplu”in 2008. Nu pentru ca in acelasi an Moon Chae Won a primit distinctia de „star” ,facem afirmatia ca in acest serial actrita pur si simplu a stralucit.In scenele cu tanarul pictor a fost atat de convingatoare si fireasca,incat ai impresia ca a fost dintotdeauna o gisaeng*.Pe scena sud-coreeana a fost o premiera castigarea unui premiu de cuplu pentru doua actrite. Cu acest rol , Moon Chae Won si-a castigat prestigiul definitiv in lumea actoriceasca.







Urmarind serialul „The Princess`s Man” (2011 KBS2) realizezi ca te gasesti in fata unei mari artiste.Fie ca este la palat,in padure,acasa,pe ulitele satului,jocul ei este de un firesc remarcabil.Dar sentimentul iubirii il realizeaza excelent in diferite ipostaze (bucurie,ingrijorare,spaima) mai ales in scenele alaturi de partenerul ei,actorul Park Si-ho. De la jocul din palat de-a printesa falsa cand se distreaza pe seama lui pentru farsa pe care i-o face,la momentele de tandrete in scenele in doi sau chiar in scenele de umilinta la care o supune pentru greselile familiei ,ea ne convinge de personajul ei mistuit de o iubire adevarata.In acest serial ,doi actori frumosi si talentati au ridicat valoarea unui scenariu bine facut, obtinand premiul „Cel mai bun cuplu”.







O pereche remarcabila face Moon Chae Won cu actorul Song Joong - Ki in serialul „Innocent Man” (2012 KBS2) pentru care au primit premiul „Cel mai bun cuplu” (desi Song Joong-Ki a trebuit sa faca fata si in al doilea cuplu cu actrita Park Si-Yeon).Incarcatura interpretativa ai celor doi actori premiati m-a determinat sa revad (cu placere) serialul si am avut sentimentul ca cei doi sunt facuti unul pentru altul.Desi am putea spune multe si despre Song Joong-Ki ,aici este vorba despre starul Moon Chae Won intr-un rol extrem de complicat ,caruia ii face fata cu brio.Aroganta mostenitoare ramasa orfana se prinde in jocul dragostei pas cu pas ,pe nesimtite.Declicul il are cand isi da seama ca trebuie sa spuna cuiva multumesc si nu pentru orice lucru ci pentru ca i-a salvat viata.De la accentele de interes pentru partener pana la scene de gelozie purtand amprenta unui joc foarte original cu stari si atitudini neasteptate,cei doi actori ne poarta in lumea iubirii facandu-ne sa simtim satisfactia acestui sentiment.O avem pe Moon Chae Won de la raceala arogantei la caldura dragostei intr-o desfasurare de registre interpretative demne de o mare actrita.Un cuplu minunat,un premiu meritat cu prisosinta.








In anul 2013 actrita Moon Chae Won primeste rolul doctoritei din serialul „Good Doctor” (2013 KBS2) unde-l are ca partener pe actorul Joo Won. Talentatul actor are de indurat supliciile unui rol inedit sau atipic pentru meseria de medic - o infirmitate vizibila care,insa, nu-i poate umbri stralucirea intelectuala si performantele profesionale.Moon Chae Won are de interpretat rolul unei dedublari cu atitudine diferita fata de cei din jur si fata de colegul sau.Scenele dintre cei doi scot la iveala pe de-o parte pretuire pentru abilitatile si chiar performantele colegului „infirm” si pe de alta parte realitatea ca este indragostita tacit de el. Cel mai interesant fir al serialului este felul in care ea il ghideaza pas cu pas incurajandu-l,luandu-i apararea si felul in care cu gesturi tandre ii dezvaluie sentimentele ei de iubire.Acestea impreuna vor „lucra” asupra doctorului,il vor influenta in asa masura incat va depasi starea de profunda frustrare ,care era de fapt handicapul sau si va deveni un om normal. Dragostea face minuni.Pentru jocul remarcabil cei doi actori au primit premiul „Cel mai bun cuplu” in anul 2013.





Moon Chae Won este o mare actrita sud-coreeana.Talentul ei consta in firescul si profunzimea realizarii unui personaj.Diversitatea rolurilor pe care le primeste sublineaza acest fapt. Ea interpreteaza o gisaeng,o printesa,o orfana,o doctorita cu abilitati diverse facandu-ne sa traim cu emotie in fiecare rol starea personajului respectiv.

* - vezi DICTIONAR



Nota: Aceasta este o recenzie semnata Alecsa Namu.








NU RATA:



STARUL MOON CHAE WON , album foto








ALTE RECENZII SEMNATE ALEXA NAMU




POVESTI DE ACTIUNE,SPIONAJ SI THRILLER IN SERIALELE SUD-COREENE

LEE JOON GI - FRUMUSETE VS.TALENT

DOUA ROLURI MARI PENTRU UN ACTOR DE EXCEPTIE-STARUL JI CHANG-WOOK




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu