ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

sâmbătă, 1 august 2015

STARUL LEE JOON GI IN ROLURILE DIN K-SERIALE*




Cea mai mare satisfactie pentru un „consumator” de filme si seriale este sa intalneasca un actor (actrita) dotat cu o deosebita frumusete si cu un mare talent in aceeasi masura.Ne aflam intr-o asemenea situatie la actorul Lee Joon Gi.Frumusetea sa fizica si gama bogata de registre interpretative pe care o ofera au fost „exploatate”de cinematografia sud-coreeana ,el fiind permanent distribuit in filme si seriale din 2004,primind anual roluri,cu exceptia perioadei de serviciu militar obligatoriu.Aparitiile sale in filme le-am semnalat intr-un articol anterior pe care-l puteti citi aici.





Lee Joon Gi in serialul „My Girl”

Cat despre seriale,8 la numar pana la aceasta data,se poate spune ca pentru toate a fost rasplatit cu premii (cu exceptia primului,din 2005 ”My Girl”) (Nota bene: Cel mai recent ”Scholar who welks the night” abia a fost difuzat).






Lee Joon Gi in serialul „Time between Dog and Wolf”


In anul 2007 Lee Joon Gi primeste primul rol principal din cariera sa in serialul „Time between Dog and Wolf”(„Vremea dintre Caine si Lup” sau „Timpul amurgului”).Titlul fiind o superba metafora trebuie explicat:
perioada din zi cunoscuta ca „amurg”, ”apus” a fost denumita „timpul dintre caine si lup” avand semnificatia momentului intalnirii intre bine si rau - silueta care vine la orizont poate fi a cainelui pe care l-a crescut sau, a lupului care-l ataca.Este o ora dificila pentru ca totul e incert ca sa poti sa spui cine este. La acel ceas binele si raul sunt la fel (rosii). Acest serial incarcat de actiune ii ofera ocazia sa apara in diferite stari si ipostaze,ori
de duiosie si tandrete sau de furie si miscare (si se misca bine conducand masina periculos in urmarirea de pe chei ,sau sarind peste tot felul de obstacole in aeroport).Mobilitatea corporala la un actor (am mai spus si cu alta ocazie) ridica mult calitatile interpretative si Lee Joon Gi se bucura de aceste calitati pe care le-a dobandit si datorita pasiunii sale pentru practicarea artelor martiale.






Lee Joon Gi in serialul „Iljimae”

Serialul „Iljimae” (2008) prin povestea plina de farmec al fiului de nobil nevoit sa parcurga tot felul de intamplari tulburatoare in locul unei vieti linistite,il pune pe Lee Joon Gi in situatia unui rol de dedublare. In viata de zi cu zi era un naiv, in contrast cu actiunile sale de „pradator”(hot).Atat in secventele din primele episoade cu suferintele prin care trece persecutat de fiii bogatasilor sau fugarit impreuna cu sora sa cat si in cele de tandrete sau de colaborare subtila cu Eun Chae ,actorul Lee Joon Gi umple scena prin atitudini remarcabile.





Lee Joon Gi in serialul „Hero”

In „Hero” (2009) are rolul unui ziarist,redactor,care trece prin foarte multe situatii:tradat,batut,iubit,etc. Un rol foarte frumos,un individ care stie sa comunice cu oamenii si sa-i adune in jurul lui,fara orgolii de leader ,conducator sau sef,pentru a-si duce la bun sfarsit intentiile bune.In acest serial nu vorbeste mult,pe primul plan sunt expresivitatea si atitudinile.






Lee Joon Gi in serialul „Arang and the Magistrate”

„Arang and the Magistrate”(2012) ii ofera un rol mai sobru de om al legii si-l vedem in ipostaze meticuloase urmand pas cu pas descoperirea solutiilor.Talentul sau e pus la incercare-este un om frumos cu un rol serios in care accepta chiar si sacrificiul suprem pentru a salva situatia incurcata in care era Arang.






Lee Joon Gi in serialul „Two weeks”

„Two weeks” (2013) este un serial care m-a surprins prin asocierea persoanei Lee Joon Gi ,un tanar actor care nu are nici macar o prietena,cu rolul unui tata.I-a iesit foarte bine ipostaza de tatic frumos cu un suflet frumos.Scenele cu fiica sa sunt de un firesc remarcabil,demne de un actor talentat.





Lee Joon Gi in serialul „Gunman in Joseon”

In 2014 starul Lee Joon Gi primeste rolul titular in serialul „Gunman in Joseon*”.  Mi-a placut atat de mult si povestea si prestatia actorului incat ma vad in situatia de a proceda cu rezerve in aprecieri pentru ca asa cum spune proverbul „marile placeri sunt mute”.Avem aici o excelenta interpretare cu dedublare in rolurile Park Yoon Kang si japonezul Hanjo (de remarcat ca starul cunoaste limba japoneza) dar si un rol de creatie - un actor din sec 21  interpretand un personaj din sec 19.
Despre rolul lui Lee Joon Gi din cel mai recent serial de pana acum ,”Scholar who walks the night” difuzat in acest an ,voi scrie dupa ce il voi viziona.

* - vezi DICTIONAR
Nota :Aceasta este o recenzie semnata Alecsa Namu.






NU RATA:







LEE JOON GI in serialul `Lowless lowyer`

Serialul „Moon lovers:Scarlet Heart Ryeo” cu starul LEE JOON GI





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu