ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

luni, 27 ianuarie 2014

UMOR IN K-SERIALE* ( I )


Daca vrei sa vezi umor in k-seriale* ce cauti? Poti merge pe firul unor productii ce poarta numele„comedie” sau, daca doresti , poti cauta numele unor actori si actrite care au creat pagini demne de luat in seama in acest gen, pentru ca, sa te expui la comicul de situatii presupune, ne aparat,talent.
(Inainte de a continua subiectul,va semnalez ca inauguram azi termenul de k-serial*pentru simplu motiv ca abrevierile sunt mai usor de folosit).
Nenumarate k-seriale* bat la portile comediei fara sa fie ,din pacate, incununate de succes(„Foul House take 2” , ”Iubire la Paris” , ”Printesa Procuror” , ”Vineyard man” , etc.).
Din fericire , filmoteca sud-coreeana ne ofera cateva productii demne de luat in seama la capitolul comedie.

In„ SUNGKYUNKWAN*  SCANDAL”(regia Kim Won -Seok , Hwang In -Hyuk )
ne amuzam de peripetiile studentilor si mai ales de ghidusiile personajului intruchipat de fermecatorul actor SONG JOONG KI .
Aici comicul transpare mai ales din satisfactia pe care o manifesta acesta dupa ce pune la cale ,din umbra,cate ceva surprinzator pentru cei din jur.
Dar chiar ideea principala a filmului - deghizarea fetei in baiat intr-un sector interzis femeilor -are la tot pasul un impact umoristic.





















In  „ PLAYFUL  KISS” ( regia Hwang In-Roe) comicul apare echilibrat si este realizat de personajele din jurul celor 2 protagonisti principali (care sunt intr-o permaneneta harjoneala de indragostiti):ghidusiile fratiorului mai mic, deghizarile mamei in actiunile de spionare a celor 2 , stangaciile celui de-al doilea „iubit”, dar si o multime de scene cu cei doi iubiti in incercarea de a se adapta unul celuilalt.









„ FOUL  HOUSE” ( regia Pyo Min-soo) are o paleta deasa de momente comice , pline de continut,realizate in mod special de cei doi protagonisti ai rolurilor principale RAIN si SONG HYE KYO.
Chiar daca s-a pus pe seama frumusetii lui Song Hye Kyo reusita scenelor nu putem sa nu observam si nici sa negam jocul fermecator al actritei.







Tot in filmoteca comediilor as aseza doua productii care isi castiga locul datorita talentatei actrite YOONA:„ LOVE  RAIN” ( regia Yoon Seok-Ho** care face aici o trecere de la lirismul celor 4 pelicule din seria„Endless love” la un alt ritm mai alert si plin de umor) si „ PRIME  MINISTER AND I” (regia Lee So Yeon). Actorul de comedie trebuie sa fie dotat cu multa mobilitate fizica, sa-si miste corpul in diferite pozitii , nu este suficient numai mimica fetei , si Yoona ne dovedeste asta.


Scene din „Love rain”
www.youtube.com/watch?v=6RQPh8_cG-8

www.youtube.com/watch?v=WIQwa-jwtfk







Scene din „Prime Minester and I”






          Nota :Acest articol este conceptie personala Alecsa Namu.

         *   - vezi  DICTIONAR
         ** - vezi si articolul TREI STELE IN MELODRAMA „WINTER SONATA”







TE-AR PUTEA INTERESA :




UMOR IN K-SERIALE  II

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/02/umor-in-k-seriale-ii.html









Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu