ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

joi, 20 februarie 2014

JANG GEUN SUK INTR - UN ROL INEDIT



La oricare din serialele sau filmele din  palmaresul actorului sud-coreean Jang Geun Suk ai vrea sa te gandesti, iti dai seama ca intotdeauna el este în centrul atentiei prin rolul sau, chiar daca acesta este secundar.Insa o remarca trebuie facuta: crearea personajului pe care il intruchipeaza se realizeaza intotdeauna cu el inconjurat de oameni - ori este partener de cuplu,ori face parte dintr-un grup.Astfel jocul lui actoricesc se bazeaza pe comunicare directa cu interlocutorii.
Il prind de minune orice ipostaze, fie ca sunt roluri istorice sau contemporane.
Destul de recent a filmat un scurt metraj,"Budapest Diary”in care nu are decat un singur interlocutor cu care vorbeste si inca o foarte scurta convorbire telefonica. În rest, monologheaza.
Scenele se creeaza foarte ingenios.În primul rand vine în contact cu tot felul de obiecte fata de care are anumite atitudini care-i tradeaza starea sufleteasca: un buchet de flori, un perete, o banca, o sticla cu bautura,un talisman , telefonul din camera ,jurnalul, un pachet , o cutie cu ciocolata, o muzicuta, sofaua din camera , o bicicleta, o chitara, o motocicleta, o harta. Felul cum foloseste fiecare din aceste obiecte nu este mare lucru pentru noi dar constituie un adevarat "examen" pentru un actor.Important este de urmarit potentialul de exteriorizare al lui Jang Geun Suk in aceasta situatie noua  - fara interlocutor - cu atat mai mult cu cat personalitatea sa este mai degraba extrovertita. Toate starile prin care trece (durere, nervozitate, nemultumire, tristete,oboseala, mahmureala, veselie, uimire, fericire, revelatie, impacare cu sine, ) ne conving ca are un potențial remarcabil de expresivitate.
Apoi, o alta "proba" pentru el mi se pare  felul  in care face fata diferitelor locatii in care se afla, si aici sunt de remarcat atitudinile pe care le are fata de mediul respectiv, care sunt foarte adaptate si foarte adecvate. Intr-un gang,în pat, în taxi, in piata, pe strada, pe podul peste Dunare, la restaurant, în catedrala, el se simte în largul lui, cu un firesc si o naturalete, fara nici o suspiciune de inconfort.
El face multe: fumeaza, mananca ciocolata, bea apa, mananca inghetata, savureaza o supa, si fiecare din aceste senzatii gustative ii starnesc amintiri (motiv intalnit la Marcel Proust cand gustul madelainei ii aminteste personajului franturi din copilarie).
Filmul incepe in negru la propriu, subliniind starea de spirit deteriorata a personajului din cauza unei iubiri neimplinite.Apoi, brusc, pe la mijlocul filmului dupa ce mananca ciocolata, asociaza senzatia de "dulce" cu trairea de iubire si se lumineaza la fata, si toata atmosfera din jur, la fel.El devine optimist iar in final, dupa ce iese din biserica ,este o persoana armonioasa (chiar inteleapta) pentru ca isi da seama ca nu are rost sa cada prada amintirilor. Jurnalul il insoteste permanent, si de fapt, il sustine moral, daca se poate spune, astfel incat are impresia ca "vede" amintirile. Elementul concret (respectiv jurnalul) a fost destul de important pentru el, punandu-i in ordine viata.Urmand pas cu pas paginile lui, ajunge la o concluzie optimista: "Nu-mi pot aminti cum traiam inainte, dar mi-am dat seama ca nu e necesar sa ma intorc la acele amintiri.Pur si simplu le vad. M-ai acceptat asa cum sunt si inima mea se calmeaza la gandul ca ai fost mereu langa mine ".
Coloana sonora este dominata de cantecul "Stay far away" cu Minna Li. ( Sa nu cadem intr-o capcana legat de videoclipurile cu secvente din acest scurt metraj pentru ca se folosesc melodii interpretate de Jang Geun Suk dar care nu fac parte din coloana sonora originala a filmului).
Va doresc sa vizionati acest scurt metraj de 40 de minute pentru a vedea testul talentului incontestabil al actorului JangGeun Suk în acest rol inedit plin de originalitate.
Ost-ul "Stay far away" este interpretat live de Minna Li.



Nota : acest articol este o recenzie de  Alecsa Namu.




Filmul "BUDAPEST DIARY”  cu subtitrari:

 https://youtu.be/Yr4tHwmPWAg





Sursa video:Youtube









TE-AR PUTEA INTERESA :





CATE ROLURI INTERPRETEAZA JANG GEUN SUK
IN „BEL AMI”

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/01/cate-roluri-interpreteaza-jang-geun-suk.html






CELE MAI REUSITE CUPLURI CU JANG GEUN SUK

http://ecouhallyu.blogspot.com/2013/12/cele-mai-reusite-cupluri-cu-jang-geun.html

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu