ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

luni, 26 mai 2014

DOUA ROLURI MARI PENTRU UN ACTOR DE EXCEPTIE - STARUL JI CHANG-WOOK


De nenumarate ori mi-am pus intrebarea : oare castingul (alegerea actorilor) unei productii cinematografice, n-ar trebui premiat?
Cine vede k-serialele* „Warrior Baek Dong Soo”si „Empress Ki” ia contact cu o intreaga „armata” de actori, figuri extrem de individualizate, marcand personalitati diferite.In aceasta multitudine de infatisari , caractere si temperamente se disting foarte clar personajele interpretate de actorul Ji ChangWook avand marca talentului sau.
In „Warrior Baek Dong Soo” , rolul titular il obliga sa treaca prin permanente evolutii si adaptari care-i scot in evidenta mai degraba sufletul frumos si bunatatea,decat caracterul de razboinic.In acest rol Ji Chang Wook face dovada talentului sau de actor prin faptul ca ne determina sa intelegem foarte bine caracterul eroului pe care-l interpreteaza in toate fazele de lupta : fie lupta sufleteasca , fie armata.
Lupta sufleteasca e legata de depasirea conditiei de „bolnav” pentru a reusi sa-l intreaca in lupta fizica pe prietenul sau. Aceasta ar fi povestea ,dar cum realizeaza actorul aceste stari? In primul rand beneficiind de o figura senina ne atrage prin zambetul fascinant cu care isi intampina chiar dusmanii.
Zambetul lui Ji Chang-Wook nu este seducator,dar este linistitor,inteligent,
uneori retinut,dovedind parca prin aceasta ca intelege situatia sau interlocutorul. Talentul transpare apoi din scenele de furie (mai ales cu prietenul sau), ori din celebrele momente de cadere cand nu mai vrea sa actioneze in nici un fel si este trezit la realitate dupa ce incaseaza o „mama de bataie” de la mentorul sau.Scene de relevanta pentru starea sufleteasca sunt doua- momentul cand decide sa se antreneze pentru a prelua stilurile de lupta ale mentorului sau ,rugandu-l ingenunchiat sa-l accepte ca invatacel , si , -momentul deciziei de a-l astepta, ingenunchiat, in drum ,pana se reintoarce din lupta,neacceptandu-i disparitia. Amandoua momentele sunt incarcate de piosenie si respect pentru cel care l-a protejat,educat si instruit, prin gestul ingenunchierii dar si prin expresia grava ,speriata si  in final indurerata a
fetei.Astfel ies la iveala registrele interpretative ale talentatului actor Ji Chang-Wook.
Cea de a doua lupta,cea fizica, scoate in evidenta o persoana foarte bine facuta,cu o mobilitate corporala deosebita si ne poate convinge de ce a fost ales pentru acest rol.Aici e miza talentului sau-el trebuie sa treaca de la anumite neputinte si stangacii de executie la performanta de a-si intrece profesorul ,care era cel mai valoros practicant de arte martiale al timpului. Scenele petrecute cu acesta,dupa ce se retrag amandoi pe munte,presarate cu umor dar si cu gafele de la antrenamente, pana la gesturile performantei , sunt printre cele mai relevante pentru gama variata oferita de talentul lui Ji Chang-Wook.
Pentru prestatia actoriceasca din acest serial a primit premiul „NewStar Award” de la SBS Drama Awards.
Am urmarit k-serialul* „Empress Ki” cu mare placere si satisfactie.
Mi-am dat seama ca intraga actiune a serialului ,care desi se numeste„empress Ki” ,este pe umerii lui Ji Chang-Wook in rolul celui de al 16-lea imparat al dinastiei Yuan.Un rol exceptional;o multime de situatii si stari prin care trece personajul m-au convins definitiv ca ma aflu in fata unui actor mare. El detine o gama multipla de interpretari prin mimica fetei,prin mobilitatea corporala,prin adaptarea vocii si prin tinuta.Cele mai reprezentative scene sunt cele in care mimeaza nebunia.Intre dificultatile unui rol pentru un actor,trecand peste cele de „bolnav”, „betiv”,”nervos”,etc.cel mai dificil mi se pare a fi cel de„nebun”.Dar sa mai joci si dedublat,mimand nebunia mi se pare o adevarata piatra de incercare pentru un actor.Si Ji Chang-Wook a trecut cu bine peste aceasta provocare.Avand-o ca partenera pe Ha Ji Won a fost un beneficiu in scenele de cuplu.Daca in „Warrior Baek Dong Soo”scenele de cuplu sunt putine si se rezuma la cateva gesturi de tandrete,in „Empress Ki” ,Ji Chang-Wook se dezlantuie intr-o gama variata de stari generate de situatiile legate de consoarta sa.
Pentru acest rol el a  obtinut premiul „Excelent actor intr-o drama proiect special”.In asteptare este „Cel mai popular actor”.





Nota: Acest articol este o recenzie de Alecsa Namu.


DESPRE STARUL JI CHANG-WOOK  ( 05.07.1987)

Actorul a facut studii la Universitatea Dankook (teatru si film).La inceputul carierei il gasim ca actor de musicaluri.Debutul pe ecran dateaza din 2006 si cu un rol in 2008 in drama „ You stole my heart”.Pentru „Smile again” (2010) s-a instruit 4-5 ore pe zi la un patinoar national de viteza pentru ca sa poata realiza scene cat mai realiste.Pentru acest rol a primit premiul „Cel mai bun actor intr-o drama Daily”la KBS DramaAwards. In 2011 primeste rolul titular din drama „Warrior Baek Dong Soo” cu care a obtinut premiul „NewStar Award” de la SBS Drama Awards.Tot in 2011 primeste un rol principal in drama „Bachelor,s vegetable store”.In 2012 accepta rolul negativ din drama „Five fingers” pentru care va avea o nominalizare ca „Excelent actor intr-un w-k”.In anul 2013 incepe filmarile la „Empress Ki” pentru care a primit premiul „Excelent actor intr-o drama proiect special” si este in asteptare „Cel mai popular actor”.In 2014 a fost selectat pentru rolul unui politist incepator „nesabuit” in filmul „Doi Jandarmi”.
A scris muzica pentru filme. Din discografia sa fac parte si urmatoarele ost-uri:
2011- „Meet again” - k-drama „Warrior Baek Dong Soo”
2012- „Fill up” („Fills my heart”) - k-drama „Five fingers”
2014- „To the Butterfly” - k-drama „Empress Ki”
Sursa date biografice :Wikipedia

*- vezi DICTIONAR



TE-AR PUTEA INTERESA :




OST-ul SAPTAMANII („Warrior BaekDong Soo”)

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/01/ost-ul-saptamanii-warrior-baek-dong-soo.html









STARUL JI CHANG-WOOK - album foto

http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/05/starul-ji-chang-wook-album-foto.html

         
                                                       SERIALUL „HEALEER” - triumful bunatatii si iubirii

                                                     http://ecouhallyu.blogspot.com/2015/11/serialul-healer-triumful-bunatatii-si.html
































Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu