ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

vineri, 14 februarie 2014

GRUPURI K-POP* CANTAND DESPRE „GIRLS & LOVE”








Sentimentul iubirii poate ocupa cea mai mare parte a fiintei umane. Poate din cauza aceasta i se dedicao zi din an pentru a fi omagiata. Muzica este in largul ei la capitolul dragoste. Ma gandeam zilele acestea ca aici s-a depasit de mult bariera lirismului si subiectul este „salvat” si in secolul XXI cu mult succes chiar de muzica moderna , asa ca am ales cateva videoclipuri pentru o ilustrare. Este vorba de ritmurile acestui secol :dance , R & B , hip-hop , si chiar de prezenta rapper -ilor.
Marea reusita a tehnicii moderne,videoclipul,a fost intampinata cu entuziasm de fani si melomani si are foarte mult succes. Realizarea videoclipurilor implica 2 aspecte esentiale : melodia (cantecul )si partea vizuala(adica miscarea , care de obicei scoate in fata talentele de dansatori sau actori ai membrilor trupei). Unele trupe pun accent pe melodie , altele pe dans , miscare si atunci videoclipul si membri trupei primesc cotatiile ca atare.
Iata impresiile mele despre videoclipurile selectate la aceasta tema: Grupul  SS501, desi are bucati lirice,lente despre dragoste (”Find” , ”Because i,m stupid” , ”Never again”), din discografia mai recenta am ales 2 videoclipuri cu muzica ritmata. ”Love like this”-este foarte melodioasa,ritmata, plina de optimism,sugerat de gestul „victoriei” pe care-l fac repetat membri grupului pe parcursul melodiei.
In „Love ya” se simte o nota de nostalgie , desi melodia e ritmica si aparitia in videoclip a fetelor care canta la violoncel, are 2 conotatii : iubire si nostalgie. „Super Girl” de la  SUPER JUNIOR este o melodie ritmata care sugereaza parca alergarea „ nebuna” dupa fete si sugestive sunt secventele cu petrecerea cu multe fete ,  unde poti sa-ti alegi perechea , doar sa fii acceptat. Dela SHINee avem „ Dream Girl ” , o melodie vesela cu un videoclip comic. Aparitia unei fete superb imbracata , cu ochii acoperiti de flori este o sugestie reusita pentru ideea ca fiecare din ei visand-o si agitandu-se pentru ea , ar putea fi alesul. In ” Smoky Girl” de la MBLAQ  , prezenta fetelor intr-un dans provocator , sexi , imbracate in negru ,da farmec temei videoclipului. CNBLUE  in  ” Love Girl ” are o poveste aproape clasica de iubire . O fata viseaza la trupa a carei fan este . Farmecul videoclipului este dat de secventele urmaririi fetei , in mod paradoxal, de membrii trupei preferate ,  in cele mai personale locuri , aproape de ea, chiar in camera ei , dar ascunsi , din umbra. In subconstient ,poate si ea ar vrea sa le cunoasca programul zilei.



SS501 - "Love like this”

https://youtu.be/yHvKeVncWMs




SS501 - "Love ya"

https://youtu.be/wqHX9YmqeyQ





SUPER JUNIOR - "Super Girl"

https://youtu.be/pit7RS4mPI0





SHINee - "Dream Girl"

https://youtu.be/vhxjEXDAy6s





MBLAQ - "Smoky Girl"

https://youtu.be/dTDmIiGLFEw





CNBLUE - "Love Girl"

https://youtu.be/YmyCA91xJ5Y







NOTA:Acest articol este conceptie personala Alecsa Namu.
Sursa video: Youtube
* - vezi DICTIONAR










TE-AR PUTEA INTERESA :



PRIMUL CONCERT K-POP IN ROMANIA
TRUPA LED APPLE
http://ecouhallyu.blogspot.com/2014/03/primul-concert-k-pop-in-romania-trupa.html
























Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu