ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

miercuri, 1 iunie 2016

K-SERIALUL „REMEMBER” („WAR OF THE SON”)






Serialul sud-corean „Remember” (War of the son”) „Adu-ti aminte” (Razboiul fiului”) (2015)vine cu o poveste despre necazul unui tata condamnat pe nedrept la moarte pentru o crima si stradania fiului sau ,devenit cel mai tanar avocat din tara sa scoata la lumina adevarul pentru a-l declara nevinovat.Dar astfel ies la iveala acte de coruptie din justitie pana la cel mai inalt nivel.Aceste doua aspecte: nevinovatia acuzatului si prezentarea sistemului corupt aduc serialul in zona thrillerului.
O mare parte din serial scoate in evidenta atmosfera misterioasa a crimei si munca de cercetare a avocatului si atunci putem spune ca este si o drama juridica.
Dar senzationala intriga generatoare de puternice emotii face din serial de asemenea o melodrama.
Insa deasupra acestor clasari ,cred ca este antiteza dintre doua familii de conditii diferite,reprezentate de doi tati fiecare cu fiul sau.Finalul este rezultatul felului diferit in care cei doi tati isi exercita influentele educationale asupra fiilor lor:educatia plina de caldura,sinceritate si iubire desi intr-un mediu modest de trai il va duce pe fiu la reusita si la atingerea scopului propus; pe cand in celalalt caz ,falsitatea,formalismul,minciuna,intr-o casa cu bogatii si bunastare,il va transforma intr-un egoist abandonat de toti si pedepsit de lege.
Daca atingem si prezenta celor doua maladii respectiv alzheimer (subiectul isi pierde treptat memoria) si hyperthymesia (subiectul isi aminteste un numar extrem de mare din experientele vietii,are o memorie superioara) ,putem afirma ca „Remember” („War of the son”) este un serial cu subiect de sec XXI. Tatii si fiii lor adolescenti vor fi in mare beneficiu vazandu-l.
O distribuire de talente ridica valoarea . Doi actori frumosi Yoo Seung Ho si Nam Kung Min si-au dat proba talentului. Yoo Seung Ho si-a constuit cu constiinciozitate personajul. De la adolescentul atasat de tata ,uneori cu accente de furie la nedreptatile vietii,la tanarul avocat calm,aparent detasat,dar concentrat pe singurul scop al actiunilor sale,reabilitarea tatalui sau,Iar in
final,seninatatea,linistea,plutirea amnezicului.
Nu pot uita asa repede zambetul chiar seducator pe care -l arunca Nam Kung Min interlocutorilor sai.Personajul sau este foarte bine realizat reusind sa dea contur personalitatii fiului de chebol* care are tot,obtine tot,rezolva tot. Apoi in final are permanent imaginea descendentei lui privilegiate care-i va sublinia orgoliul pana la decizia sinuciderii,faze foarte sugestiv realizate de actor.
Regizorul Lee Chang Min intregeste galeria de actori cu nume prestigioase:Jun Kwan Ryul,Lee Wong Jong,Han Jin-hee,Park Sung Wong. Dar cireasa de pe tort consider ca este splendida actrita Park Min Young in rolul prietenei din copilarie a fiului sarac si viitoarea avocata care-l iubeste si ajuta.













*- vezi DICTIONAR
Nota:Aceasta este o recenzie de Alecsa Namu






TE-AR PUTEA INTERESA:



YOO SEUNG HO - album foto

Serialul „HEALER”





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu