ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

vineri, 18 iulie 2014

OST*-ul SAPTAMANII ( grupul k-pop* FTISLAND in soundtracks*)









MEMBRII GRUPULUI  K-POP FTISLAND


CHOI JONG-HOON (07.03.1990)  -  chitara , tastatura , conducatorul grupului
LEE HONG KI (02.03.1990)  -  vocalist principal
LEE JAE JIN (17.12.1991)  -  chitara bas , voce
SONG SEUNG -HYUN (21.08.1992)  -  chitara , voce
CHOI MIN - HWAN (11.11.1992)  -  tobe

(Oh Won-Bin este un membru care a facut parte anterior din echipa)

FTISLAND ,este considerata prima trupa k-pop instrumentala celebra din Coreea de Sud care s-a bucurat de o deosebita popularitate purtand titlul de k-pop idol*. A debutat in anul 2007 in Coreea de Sud cu albumul „Cheerful Sensibility”,care a ocupat atunci locul 6 in lista celor mai bine vandute din acel an, iar piesa lor de debut,intitulata „Lovesick” a fost in topurile k-pop timp de 8 saptamani consecutiv.
Repertoriul lor cuprinde diferite genuri: balade rock , pop , rock.Frumusetea trupei consta in imbinarea interpretarii instrumentale cu interpretarea vocala.
In afara de Coreea de Sud au avut activitati in Malaezia , Thailanda, Japonia (debut in 2008 cu albumul„Prolog of FTISLAND” si single-ul „The One” care a ocupat locul 9 pe lista Oricon zile in sir) , Singapore,Taiwan, Hong Kong ,Filipine , China. Ca niste veritabili ambasadori Hallyu* au facut un turneu in Los Angeles in 2012 impreuna cu trupa k-pop CNBLUE.
FTISLAND au scos :mini albume, single-uri, albume,videoclipuri.Scriu melodii si versuri (in 3 limbi:coreeana,japoneza.chineza) pentru unele din cantecele interpretate de ei.Popularitatea lor a adus vanzari de peste 20 milioana dolari in 2010 , 500.000 hituri descarcate de pe telefon mobil , 10 milioane hituri de pe descarcari de muzica (si acestea sunt numai 2 exemple de succes). Exista o lista impresionanta de premii care cuprinde :discuri de aur, trofee de la - Seoul Music Awards , Mnet Asia Music Awards , Asia Song Festival.In fanclubul oficial Primadonna (dupa piesa de titlu din albumul lor de debut) membrii au stegulete galbene numite „Pentastick”cu numele trupei inscris pe ele.

Vocalistul principal ( desi exista inca 2 voci placute acolo) ,este
LEE HONG KI care acum s-a inscris la Universitatea Kyunghee (teatru si film). Cunoscut din serialul „You,re Beautiful” si nu numai,el se face remarcat ca interpret printr-un timbru al vocii deosebit.Dotat cu vadite abilitati interpretative,el stapaneste cu usurinta totul. Cand spun aceasta ma gandesc la concertele live care se remarca printr-o permanenta comunicare cu fanii din sala,pe care-i antreneaza ,cantand impreuna , fara ca aceasta sa afecteze in vreun fel interpretarea grupului.Pe canalul meu de Youtube sunt cateva playlisturi cu concertele lor live full.Nu cred ca am intalnit atat de multe video cu inregistrari integrale de concerte live la vreo trupa.Trebuie sa spun ca m-a impresionat unul din concerte in care Hong Ki canta fara intrerupere 30 de minute pana sa faca o pauza(macar de comunicare cu fanii).Tinuta lui vestimentara la concerte este foarte diversa,variind de la clasic la modern ,poate uneori atipic.
El nu are numai o voce placuta,dar stie sa cante,de asemenea are o tinuta scenica deosebita si,desi este un cantaret de rock ,ne ofera (paradoxal) o interpretare plina de gratie si eleganta.
OST-urile lor cuprind diferite genuri interpretative dar si compozitii ,cele mai cunoscute sunt din serialul „You,re Beautiful”.
Sunt interpretate cu trupa dar si voci individuale (Lee Hong Ki ,Lee Jae Jin).Dupa cum se poate constata de pe blog,sub genericul „Ost-ul saptamanii”sunt prezentate grupaje de osturi fie din coloana sonora al unui serial,fie in interpretarea unui star,fie al unui grup k-pop.Paginile cele mai incarcate  sunt de la starul Jang Geun Suk si de la trupa CNBLUE  (clik pe nume ca sa le accesezi).Adaugam trupa FTISLAND subliniind faptul ca Jang Geun Suk, JungYong Hwa si Lee Hong Ki sunt colaboratori si chiar prieteni.


„Heirs” - I,m saying    https://youtu.be/omH47UeVMu8



„You,re Beautiful”  - Still      https://youtu.be/Bn75IkUyhMo





    - Promise     https://youtu.be/H6BakZLpAI8


„Jump”       https://youtu.be/eEbCbRCoJXI



„Bride of the century” - What I wanted to say  (voce Lee Hong Ki)
https://youtu.be/89i2r4y3Jlg




    - Into my heart ( voce Lee Jae Jin)       https://youtu.be/pgmhcbK25pE





„Heartstrings” - Even if it,s not necessary      https://youtu.be/gbALU_gFqEY



„You are my destiny”  - You are love     https://youtu.be/Mz9rp-Cm9ec



„On air” - One word      https://youtu.be/q1s-arYn8w0



„Passionate Goodbye”     https://youtu.be/oRs5y1Rl2u0



„Muscle Girl” (compozitie FTISLAND)     https://youtu.be/YPA33NYOzBM



„Insoon is pretty” - I think I saw love      https://youtu.be/JlGIaL66jJc





NOTA: Acest articol este conceptie personala Alecsa Namu.
Surse date biografice si video : Wikipedia , Youtube


* - vezi DICTIONAR




TE-AR PUTEA INTERESA :


GRUPUL K-POP SS501 - ost-uri

GRUPUL K-POP NOEL - ost-uri

VEDETE HALLYU PRIETENI CU JANG GEUN SUK














Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu