ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

duminică, 9 februarie 2020

SERIALUL SUD-COREEAN `THE CROWNED CLOWN`






Serialul `the Crowned Clown` ( `Clownul incoronat rege` ) produs in anul 2019 aduce in prim plan povestea clownului devenit fara voia lui rege ,care a fost lansata in anul 2012 in filmul `Masquerade`. Nu putem trece cu vederea interpretarea lui Lee Byung -hun din film, care imi intareste convingerea o data in plus ca starul poate face orice rol la standarde inalte interpretative.
In afara de ideea principala - un clown ajunge ,in epoca Joseon*, rege - filmul si serialul intaresc ideea de fictiune prin cateva diferente : in film, actiunea se petrece la curtea regelui Gwanghae ,iar in serial,al regelui Yi Heon. In film, clownul se va retrage destul de repede,dupa ce ii da lectii regelui autentic, pe cand in serial, el va domni,va conduce tara dupa principiile lui spre satisfactia multimilor.Diferita este si relatia cu regina in cele doua productii. In serial intre regele clown si regina se va infiripa o autentica poveste de dragoste gestionata intr-un ritm extrem de placut de urmarit.
In serial,care este o melodrama istoric-romantica de fictiune,scenariul ( Kim Seon-deok si Shin Ha-eun ) se tese in jurul spaimei regelui ca viata ii este pusa in pericol de conspiratiile de la curtea regala. Atunci cineva descopera asemanarea izbitoare a unui clown de strada cu a regelui si el va fi adus la palat inlocuindu-l pe rege.
Una din cele mai spectaculoase parti este cea a adaptarii clownului cu viata de `majestate`(in care este ajutat pas cu pas de eunucul personal care-l indrageste) dar si modificarile de procedura pe care le introduce cu multa pricepere la conducerea tarii ca si cum ar fi fost pregatit pentru o asemenea sarcina.
In acest moment trebuie sa vorbim neaparat de interpretul clownului/regelui ,actorul Yeo Jin-goo, pe care-l stim ca actor copil din multe seriale ( `Iljimae` , `Warrior Baek Dong Soo` , `Missing you` , `Moon Embrassing the Sun` ). In unele productii cinematografice a fost distribuit la cererea actorului protagonist care a preferat sa joace cu actorul copil Yeo Jin-goo. Talentul sau interpretativ i-a adus la 16 ani premiul Cel mai bun actor la Blue Dragon Film Awards distinctie acortdata de acestia pentru prima data unui actor copil.
In acest serial interpretarea clownului si al regelui ( regia Kim Hee-won ) marcand diferentele de temperament si caracter ale celor doi in ciuda asemanarii fizice perfecte il plaseaza pe actorul Yeo Jin-goo in galeria de marca a talentelor .
Serialul se face placut si prin ost-urile foarte variate printre care exceleaza revenirea ritmic in diferite variante de interpretare instrumentala a unui refren din `Serenada` de Franz Shubert , in special in secventele de duiosie cu regina ,intr-o potrivire minunata,degajand o autentica atmosfera romantica.
































* - vezi DICTIONAR

Surse biografice: Media
Nota : Aceasta este o recenzie de Alecsa Namu.






Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu