ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

marți, 23 septembrie 2014

CINE ESTE KIM UNG YONG ?







Cunoscutele si apreciatele seriale: ”Winter Sonata” , ”Playful kiss” , ”Un doctor stralucit” , ”Acuzat pe nedrept” sunt cateva productii cinematografice sud-coreene care au tratat subiectul adolescentului super dotat. Ar fi putut fi inspiratii reale sau fictiuni. Cert este ca in Coreea de Sud exista un model concret in persoana stralucitului om de stiinta KIM UNG YONG.
Ca sa intelegem personalitatea profesorului Kim Ung Yong , trebuie sa atingem subiectul coeficientului de inteligenta - IQ. Daca o persoana are un IQ de 140 , spunem ca este un geniu (pe plan mondial s-a constatat
ca aproximativ 24% din oamenii de succes au acest coeficient).Daca trece de 200 ,persoana este o raritate.
Kim Ung Yong are un coeficient de inteligenta (IQ) de 210 , care il plaseaza in acest moment in topul celor mai inteligenti oameni de pe planeta, ocupand locul trei pe o lista dupa coeficientul 225 si 230.
El s-a nascut in Coreea de Sud , la Seul ,in Hongje-dong , 7 martie 1963. Tatal sau,profesor,povesteste ca
Kim Ung Yong vorbea fluent de la 6 luni.

Inteligenta sa precoce a atras atentia si, la varsta de 3 ani a fost invitat la cursurile de fizica de la Universitatea Hanyang.Este cunoscut faptul ca la4 ani citea in japoneza,coreeana,germana si engleza,tatal marturisind ca la aceasta varsta ,fiul sau reusise sa memoreze aproximativ 2000 de cuvinte in engleza si germana.Mai tarziu,la o televiziune japoneza vorbeste in limbile:chineza,spaniola,vietnameza,tagalong,germana,engleza,japoneza si coreeana.A scris in coreeana si chineza poezii si 2 carti de dimensiuni mici (sub 20 pagini) cu eseuri si poezii.La 5 ani rezolva ecuatii diferentiale si calcule cu integrale.La 7 ani este invitat sa lucreze la NASA ,unde ramane pana in anul 1978, moment care coincide cu reintoarcerea sa in Coreea de Sud.
Acum, Kim Ung Yong este doctor in ingineria civila.A publicat in revistele de specialitate aproximativ 90 de lucrari privind sistemele hidraulice. Desi a fost invitat sa faca parte din colectivele didactice ale unor universitati de prestigiu din Coreea de Sud, el a preferat sa lucreze in provincie la Universitatea Nationala Chungbuk unde preda din anul 2007.
Sursa: Media,Wikipedia,Youtube.
Nota:Recenzie de Alecsa Namu.








TE-AR PUTEA INTERESA:


Vreau sa vizitez Coreea de Sud - SEUL


Coreea de Sud de la hanbok la industria de moda





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu