ALECSA NAMU blog
HALLYU* ~ NE-A EMOTIONAT SUFLETUL, NE-A INCARCAT MINTEA, NE-A INCITAT SA
DESCOPERIM COREEA DE SUD SI SA NE APROPIEM DE EA.(*-vezi DICTIONAR)

Etichete

ATENTIE ! ARTICOLELE SUNT INREGISTRATE INAINTE DE PUBLICARE PE BLOGUL ECOU HALLYU .
ESTE INTERZIS SA SE REPRODUCA INTEGRAL SAU PARTIAL CONTINUTUL ACESTUI BLOG
FARA UN ACORD SCRIS DIN PARTEA DETINATORULUI DREPTULUI DE AUTOR.

joi, 28 februarie 2019

CELE MAI FRUMOASE POVESTI DE DRAGOSTE DIN K-SERIALE (PARTEA A SASEA)


Stradania mea de a gasi teme in ciclul „Cele mai frumoase povesti de dragoste din k-seriale” m-a determinat sa plasez doua seriale sud-coreene in atat de populara zicala „dragoste la prima vedere”. Aceasta tema atat  de incitanta in aflarea povestirii care sta in spatele ei este diferit tratata in cele 2 productii cinematografice,aparute de altfel la intervale destul de mari una de alta.
Lansat in anul 2018 serialul „100 Days My Prince” a avut un real succes comercial desi are ca protagonist un actor la primul sau rol principal intr-o drama ,cunoscutul membru al grupului kpop EXO ,cu numele de scena DO. Subiectul este simplu,printul Lee Yul (DO) o iubeste pur si simplu pe Hong Shim (actrita Nam Ji hyun) care era Yi Seo ca nobila. Dar simplu nu inseamna sarac.Povestea de iubire se amplifica intr-o complicitate care devine interesanta si placuta.
El o iubeste din copilarie chiar din clipa cand o vede,ca nobil si ii marturiseste ca nu-i place ploaia cu apa sau cu petale de ciresi ci o iubeste pe ea si o va lua de sotie.Apoi el devine print si va afla ca ea a murit ,dar gandul ii era permanent la frumoasa nobila cunoscuta in copilarie.
O iubeste fara sa-i recunoasca identitatea si ca om de rand devenit asa dupa o incercare esuata a ministrului de stanga de a-l ucide (era deja print) si el este salvat de un om simplu care-l primeste in casa lui,il ingrijeste si-l casatoreste cu fiica adoptiva care Hong Shim (care era iubita din copilarie Yi Seo ramasa singura dupa uciderea nedreapta a parintilor sai).
In incidentul de asasinat isi pierde memoria si nu se stia ca este printul mostenitor.
O iubeste si ca print si viitor rege dupa ce-si recapata memoria si o recunoaste ca fiind iubirea din copilarie.Insista sa nu se casatoreasca cu alte tinere pentru ca ea il refuza ca sa nu-i aduca prejudicii din cauza conditiei sale umile .Casatoria lor va fi pusa la cale de apropiatii lor dar in conditii de-a dreptul comice.
Sunt minunate momentele cu dovezile lor de iubire prin marturisiri verbale ( el intr-un moment cand e suspectat de tradare pentru ca insotea o tanara frumoasa - „nu pretuiesc aspectul exterior ci caracterul si firea” ; ea vorbind cu tatal  -  „tin la el ,mi-e dor de el,nu cred ca drumurile noastre s-au despartit asa”) dar si atitudini ( el vrea sa ramana om de rand ,sa nu-si recapete memoria ca sa poata ramane cu ea ; reintors la palat ca print ,fuge singur in noapte spre casa ei mistuit de dor ;  ea se deghizeaza intr-o insotitoare de la biblioteca regala ,patrunde in palat pentru a-l revedea).
Serialul este ca o poveste in care sunt 2 planuri,cel politic cu diversiunile de la curtea regala si cel sentimental erotic dominant care pare incredibil uneori. De fapt spre final,dupa toate cele intamplate, chiar printul constata : „in viata sunt 2 posibilitati: una sa crezi ca nimic nu este miracol ; una sa crezi ca totul este miracol .Privesc cele 100 de zile petrecute cu tine . Fiecare clipa a fost un miracol”.











Serialul „The Great Ambition”(„Daemang”) aparut in anul 2002 mi s-a parut o realizare reusita a unui serial istoric,iar povestea de dragoste despre care vrem sa vorbim are valentele unui cod etic maret ce n-ar putea fi respectat decat de fiinte cu o anumita stare sufleteasca ,superioara. Cei 2 protagonisti,desi vor trece prin nenumarate oprelisti,isi vor implini povestea de iubire pentru ca sunt la fel din punct de vedere spiritual. El ,Park Jae Young (actorul Jang Hyuk cunoscut din serialele „Iris II” , „Shine or go crazy”) desi se naste in padure dintr-o mama umila ,va fi lasat la casa nobilului sau tata unde mai exista un frate infiat.Va atrage iubirea parintilor apoi va fi cautat si ajutat de mama sa adevarata dar si de strainul care asistase la nasterea lui si asta pentru ca avea un caracter frumos si un comportament plin de caldura.O cunoaste pe frumoasa nobila Yoon Yeo Jin (actrita Lee Yo Won cunoscuta din serialul „Regina Seon Deok”) in copilarie cand ea ii trateaza mana lovita si se indragosteste  pe loc ,mirat de abilitatile ei medicale dobandite de la un batran medic.
Deasupra scenelor de tandrete dintre cei doi,din copilarie pana la maturitate,in acest serial planeaza o intrebare : De Ce au reusit sa ramana impreuna cei doi in ciuda piedicilor din viata lor ( el isi paraseste casa atasandu-se altei familii cu activitati care-l vor indeparta dar numai fizic de Yeo Jin . Ea va fi aproape fortata de fratele vitreg al lui Jae Young sa se casatoreasca cu el,reusind cu greu sa-i reziste presiunilor). De Ce ? Pentru ca sufletele lor sunt la fel, ii imping la actiuni asemanatoare,la fapte nobile,indreptate spre binele oamenilor din jurul lor. Cateva din acestea : el il va ajuta dezinteresat pe printul mostenitor sa ajunga pe tronul tarii; va sapa singur cu mari eforturi un put pentru a asigura apa locuitorilor unei asezari de munte; ea va ajuta si va trata permanent oamenii bolnavi,neputinciosi. Si ca o incununare a pozitivitatii spirituale a celor doi este ca atrag ajutorul substantial al mamei lui si al barbatului misterios care-l asistase la nastere.
Concluzia ar fi ca pentru finalizarea unei iubiri nascute „la prima vedere” este importanta starea sufleteasca a partenerilor,caracterul si firea lor.











Nota : Aceasta este o recenzie de Alecsa Namu.




TE-AR PUTEA INTERESA:


Ciclul  „CELE MAI FRUMOASE POVESTI DE DRAGOSTE DIN K-SERIALE” . Faceti cunostinta cu cele mai indragite povesti de iubire din k-drame.

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a

Partea a IV-a

Partea a V-a













Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu